PARKERENGRONINGENCENTRUM

De parkeerlocatie

#
Parkeer ik altijd overdekt?

In ons overzicht met beschikbare parkeerlocaties in Groningen, vindt u altijd of de parkeerlocatie overdekt is of niet. Wij vermelden dit in de naam maar u kunt ook filteren op overdekt/onoverdekt.

#
Hoe kom ik bij een parkeergarage binnen?

Vaak zijn parkeergarages beveiligd met een slagboom. Echter verschilt het per parkeergarage hoe u toegang krijgt tot het terrein. Sommige parkeergarages werken met een QR-code en andere garages werken met een cijfer- of lettercode. Maar het komt ook voor dat men werkt met kentekenherkenning. Wij adviseren ook om de reserveringsbevestiging goed door te lezen zodat u weet hoe het werkt bij uw gereserveerde parkeerlocatie.

#
Krijg ik een speciale plek toegewezen in de parkeergarage?

Elke parkeerplaats heeft zijn eigen systeem hiervoor. Er zijn parkeergarages waar u een speciale plek aangewezen krijgt maar er niet elke parkeergarage werkt zo. Welk systeem uw parkeerterrein hanteert, staat altijd genoteerd in de reserveringsbevestiging. Lees deze daarom goed door voor u vertrekt.

#
Hoe zit het met mindervalide parkeerplaatsen?

Wij vermelden altijd of een parkeerterrein mindervalide parkeerplaatsen heeft. U kunt bij het zoeken naar een parkeerplek, een filter gebruiken. Zo ziet u enkel parkeerlocaties met mindervalide parkeerplaatsen tot hun beschikking. Echter kunt u tijdens het reserveren geen mindervalide parkeerplaats reserveren. U moet bij het reserveringsformulier een opmerking plaatsen waarin u schrijft dat u hier graag gebruik van zou willen maken en bij aankomst zult u uw reguliere gehandicaptenparkeerkaart moeten gebruiken.

#
Maken parkeerlocaties in Groningen gebruik van aparte ingangen voor gereserveerde parkeerplaatsen?

De meeste parkeergarages maken geen gebruik van een aparte ingang voor gereserveerde parkeerplekken. Mocht dit wel het geval zijn, dan kunt u dit vinden in de reserveringsbevestiging. U zult dus via de reguliere ingang naar binnen en naar buiten rijden. Echter zal er natuurlijk wel altijd een parkeerplek voor u worden vrijgehouden als u gereserveerd heeft. Bent u verder benieuwd hoe het parkeren in Groningen werkt met vooraf betalen? Lees het op onze 'hoe werkt het' pagina.

#
De slagboom stond al open toen ik naar buiten wilde rijden, wat moet ik doen?

Indien de slagboom openstaat zonder goede reden, dan kunt u dit het beste melden bij de intercom. Op deze manier staat geregistreerd dat u bent uitgereden op het afgesproken tijdstip. Dit voorkomt ongemakken en onbegrip.

#
Wat moet ik doen als de parkeergarage VOL aangeeft als ik wel gereserveerd heb?

Als u gereserveerd heeft, dan heeft u gegarandeerd een parkeerplaats. U kunt dus alsnog de garage binnenrijden en uw auto parkeren op de plek die voor u vrijgelaten is. Uw gereserveerde plek wordt niet geregistreerd als vrije plek, daarom zal de parkeergarage aangeven dat de garage vol is terwijl u nog wel kunt parkeren. Hierdoor heeft u met online een parkeerplaats boeken voor Groningen gegarandeerd plek.

#
Ik heb langer geparkeerd dan waarvoor ik gereserveerd had, wat nu?

Als u later wegrijdt dan gepland dan zult u voor de tijd die u langer heeft gestaan, extra moeten betalen. Deze kosten worden tegen het normale tarief in rekening gebracht. U kunt dit betalen bij een van de betaalautomaten. U krijgt vervolgens een parkeerticket waarmee u alsnog kunt uitrijden. De slagbomen zullen voor u opengaan en u kunt gerust uitrijden.

#
Hebben alle parkeerlocaties elektrische laadpalen?

Ondanks dat elektrisch rijden steeds populairder wordt, heeft nog niet elke parkeerlocatie elektrische laadpalen. Elektrisch rijden is nog volop in ontwikkeling en parkeerlocaties gaan zo veel mogelijk mee met deze ontwikkeling maar nog niet elke parkeergarage is zo ver. In ons parkeeroverzicht van Groningen geven wij altijd aan of een parkeerlocatie oplaadpalen heeft.

#
Moet ik mijn autosleutels afgeven tijdens het parkeren?

U hoeft in principe nooit uw autosleutels af te geven bij een parkeerlocatie in Groningen. Mocht dit wel het geval zijn, dan vindt u dit in de reserveringsbevestiging maar u kunt er vanuit gaan dat dit niet hoeft.

#
Wat is de maximale doorrijhoogte van parkeergarages?

De maximale doorrijhoogte van parkeergarages verschilt per garage. U kunt de doorrijhoogte altijd vinden op de detailpagina van de parkeerlocatie. Bij parkeerterreinen heeft u nooit te maken met een doorrijhoogte. Parkeerterreinen zijn namelijk onoverdekt waardoor hogere en grotere auto’s hier altijd kunnen parkeren. Lees onze parkeertips om goed voorbereid op pad te gaan en overal aan te denken.

Betaalmethodes

Logo IDeal Logo MasterCard Logo Visa Logo PayPal Logo Giropay Logo Bancontact

Keurmerken